WORKSHOPS

workshops

Korte lessen voor individuele groepen.  Er zijn verschillende workshops, ieder met hun eigen thema. Daarnaast kunnen wij ook volledig op maat maken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Workshop worden gegeven in een klaslokaal of speellokaal, tijdsduur in overleg. Per workshop doen maximaal 30 leerlingen mee. Kosten: vanaf € 69,-/ uur (afhankelijk van tijdstip, frequentie en invulling)

Acteerworkshop Physical Comedy

Vooral bekend door de oude zwart films maar nog steeds veel gebruikt en zeker niet makkelijk. Tijdens physical comedy leer je letterlijk vallen en opstaan en speel je hele scènes zonder tekst. Hoe het komt dat deze scènes boeiend blijven heeft niet alleen te maken met techniek maar bovenal met timing. Hoelang kun je een actie rekken en wat is het beste moment om hem uit te voeren?

workshopsHet is een fysiek uitdagende workshop maar voor ieder niveau toegankelijk. Aan het eind van de workshop ken je een aantal skills als: toneel vechten, slowmotion & point fixe, veilig vallen, scene opbouw & spanningsbehoud en een aantal tricks met attributen.

Workshop Theatrale Groepsdynamiek

Binnen theater is samenwerking heel belangrijk. De acteurs staan samen op een podium en moeten volledig op elkaar kunnen vertrouwen. Zij werken dan weer heel nauw samen met de regisseur en dan is er nog de productie, het management, de technici, kostuumontwerpers, decorbouwers, grime en make-up etc. Alleen ben je dus nooit en het product maak je samen.

workshops

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een aantal samenwerkingsoefeningen uit het theater. Een goede manier om elkaar nog beter te leren kennen, de sterktes en zwaktes van jezelf en de groep te ontdekken maar boven al samen vele meer te bereiken dan alleen.

Workshop Improvisatie
In deze workshop leren kinderen de beginselen van theatersport, een vorm van improvisatietheater. Improvisatietheater is theater zonder vooraf geschreven script. De spelers weten niet wat er gaat gebeuren en wat de ander gaat doen. In deze uitdagende vorm van theater verzinnen de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plaatse. Ze stappen dus de scène in met een beperkt aantal elementen zoals de locatie waar de scène zich afspeelt, of het soort personage dat ze spelen, en improviseren de rest op het moment zelf.

workshops

Workshop Film & Televisie acteren, de eerste stappen op weg naar het witte doek.

Je eerste stappen naar een rol op het witte doek? Of gewoon eens uitproberen of acteren voor de camera iets is dat je ligt? Acteren voor de camera vraagt om andere kwaliteiten dan theater acteren. De camera is immers het publiek dat vlakbij zit en waar het acteerspel op aangepast moet worden. We oefenen voor en met de camera, bekijken met elkaar de opnames en zullen opnieuw scènes opnemen om te kijken of we verbeteringen kunnen zien.